10 RUTES PER TAIXKENT

10 rutes per Taixkent
Descobrint la mil·lenària ciutat
de la Ruta de la Seda
i la capital del nou Uzbekistan

(Casa del Llibre/Tagus – ebook- 2017, 116 pàg.)

 

La capital de l’Uzbekistan és la millor porta d’entrada a l’Àsia Central, mil·lenària ciutat cruïlla de caravanes de la Ruta de la Seda que any rere any es va reconstruint i modernitzant.

Per primer cop una guia en català dedicada a Taixkent que ens descobrirà deu interessants rutes per conèixer la ciutat i el seu rostre més desconegut i fascinant, a més de presentar-nos la ciutat vella, l’ànima religiosa, la ciutat dels erudits i poetes, els basars de la Ruta de la Seda, la capital d’un imperi, el cor de la revolució o l’essència de la ciutat nova.

COMPRAR

Les seves pàgines ens acosten a conèixer la singularitat dels balls uzbeks de la mà de Tamara Khanum, a gaudir dels poemes d’Alisher Navoi, literat, místic i filòsof o de Zulfiya, la poetessa de la vida, a mostrar els diferents rostres d’Amir Timur, l’heroi nacional, a fruir de les fotografies de Max Penson o a revelar-nos els shashmaqams de Yunus Rajabiy, compositor, músic i erudit musical.

També podem descobrir la imaginació de l’arquitectura soviètica, la festivitat del Nooruz, els tradicionals mahalla, la reconeguda hospitalitat dels seus habitants que han fet que sigui anomenada popularment com a ciutat refugi, la diversitat religiosa dels pobles i ètnies que l’habiten, el tràgic terratrèmol de 1966 o els suzani, els més delicats i multicolors brodats i tapissos de la tradició tèxtil del país.

Podeu saber més del llibre a la crítica literària de Txell Guitart a la publicació cultural L’Escribà