Itinerari “Uzbekistan. Darrera les petjades d’Amir Timur”

UZBEKISTAN. Darrera les petjades d’Amir Timur. 11 dies, en grup organitzat, màxim de 12 persones. Mesos d’abril,  juny, juliol, o agost. Resum de l’itinerari


1er dia. Arribada en vol internacional a TAIXKENT (enllaç per veure imatges de Taixkent)

Ciutat mil·lenària de la Ruta de la Seda i capital del nou Uzbekistan. PRINCIPALS VISITES: Madrassa de Kukeldash, Basar Chorsu, madrases de Khast-Imam i de Barak-Khan, mausoleu de Kafal-Al- Sashi, museu d’Arts Aplicades, plaça d’Amir Timur, el metro de la ciutat, Parc Navoi o museu dels Timúrides.

2on dia. TAIXKENT – SAMARCANDA (290 km / aprox. 5-6 h)

Visita per la ciutat gaudint dels monuments abans esmentats abans de partir cap a Samarcanda.

3er dia. SAMARCANDA (enllaç per veure imatges de Samarcanda)

Samarcanda és la ciutat més mítica de tota la Ruta de la Seda, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb un passat gloriós de 2.750 anys d’antiguitat cantat per poetes, lletrats i músics amb epítets com: “Jardí de l’ànima”, ”Mirall del món”, “Pedra preciosa de l’Islam”, “Centre de l’Univers” o “Perla d’Orient”. PRINCIPALS VISITES: Registan (“lloc de sorra”), madrassa de Ulugh Beg, madrassa de Sher-Dor, madrassa de Tilla Kari, Shahr-i-Zindah (“Tomba del Rei Vivent”), mesquita de Bibi Khanum, mausoleu de Gur-i Amir, observatori astronòmic Gurkhani Zij o basar Syob.

4art dia. SAMARCANDA – SHAKHRISABZ – SAMARCANDA (90 km / 1 h)

Travessant les muntanyes de Zerafshan es descobreix la ciutat on va néixer Amir Timur. PRINCIPALS VISITES: Ruines del Palau Ak-Saray, el complexe Khazrati Imam, el Dorut Tilavat, el Gumbazi-Seiidan Makbarat d’ Ulugh bek, la mesquita Kok-Gumbaz, el Gumbasi Seydon, el mausoleig de Jahongir i la fàbrica d’art Khudjun.

5è dia. SAMARCANDA – NURATA (218 km / 3-4 h) – DESERT DE KYZYL KUM

Viatjarem pel cor del desert de Kyzyl Kum (“sorres vermelles”) on descobrirem el concepte de l’hospitalitat uzbeka arribant al campament de iurtes Aydar un oasi en mig de la calor del desert on farem nit acompanyats de la música tradicional uzbeka…. i per acabar res millor que aixecar la mirada cap el cel i descobrir els somnis de les mil i una nits…

6è dia. DESERT DE KYZYL KUM – LLAC AYDARKUL – BUKHARÀ (170 km / aprox. 2- 3 h)

Pel matí visitarem el Llac Aydarkul on restarem una estona abans de dirigir-nos a Bukharà,

7è dia. BUKHARÀ

Bukharà, coneguda com “la perla de l’Islam” o “la ciutat sagrada d’Àsia Central” -gràcies a l’antiga magnificència de les seves 360 mesquites i 80 madrasses on la llegenda deia que, des d’elles, el sol brillava cap amunt-. PRINCIPALS VISITES: Complex de Poi Kalyan, amb el seu impressionant minaret, la mesquita de Kalyan (1514) i la madrassa de Mir-i-Arab (1539), el mausoleu de Ismail Samani (892-943), la ciutadella Arq o els espectaculars basars coberts de Taqi-Sarrafon (de espècies i herbes), Taqi-Telpak Furushon (de catifes i teles) i Taqi-Zargaron (de joies i orfebreria).

8è dia. BUKHARÀ (enllaç per veure imatges de Bukharà)

Dia per passejar pels seus carrers, descobrir petits secrets (i alguna sorpresa…), conèixer la cultura de l’aigua en la tradició musulmana, menjar l’autèntic plov de Bukharà, i gaudir del relax del Hammam de Bozori-Kord.

9è dia. BUKHARÀ – KHIVÀ (470 km / aprox. 7-8 h). (enllaç per veure imatges de Khivà)

La ciutat antiga d’Ichan Qala està considerada un museu a l’aire lliure i patrimoni de la Humanitat per la Unesco. PRINCIPALS VISITES: La ciutadella de Kuna-Ark, amb el palau Kurinysh, l’arsenal i la casa de la moneda; el palau de Tash–Khauli, amb el seu pati cerimonial la mesquita de Juma que compta amb un bell pati interior envoltat de primes columnes de fusta llaurada caracteritzades per l’estret coll entre la base i el fust; el minaret de Kalta Minor o el minaret d’Islam Khoja de gairebé quaranta-cinc metres d’altura.

10è dia. KHIVÀ – URGENCH (35 km / 30 m) – TAIXKENT

Darreres visites a la capital de l’Uzbekistan per tal de gaudir dels darrers descobriments.

11è dia. TAIXKENT – Sortida en vol internacional


L’organització tècnica, la formalització de les reserves i l’execució és a càrrec de dues agències de viatges de Barcelona i de Taixkent.  Durant la ruta s’estarà acompanyat de dos guies, un, jo mateix, i un guia acompanyant uzbek de parla castellana.

La ruta inclou el següents serveis: Allotjaments de totes les nits en petits hotels o B&B tradicionals 3/4 estrelles en habitacions dobles amb lavabo privat, transport en mini-bus (amb aire condicionat) amb xofer durant tot els dies de la ruta (inclòs els dies de l’arribada i de la sortida de l’aeroport internacional de Taixkent), vol intern Urgench – Taixkent, mitjà pensió alimentària, entrades, visites i excursions previstes en l’itinerari, entrada en el Bozori Kord Hamam de Bukharà, passeig en camell en el campament de iurtes “Aydar”, assegurança de viatge i anul•lació. No inclou: Vols internacionals, visat d’entrada a l’Uzbekistan (preu orientatiu visat de 15 dies: 70-80 € / preu visat conjunt de 15 dies d’un mínim de 10 persones: 25-30 € per persona), taxes d’aeroport i d’altres d’entrada i de sortida a l’Uzbekistan i propines, extres personals i altres serveis no especificats en el preu del viatge.

El preu orientatiu és de 1.450 € per l’any 2022.

Per contractar aquest viatge o rebre més informació em podeu contactar al correu info@viatgealorient.cat