Eduard Balsebre

Filòleg i blogger nascut a Barcelona l’any 1965 desenvolupo la meva vida professional entre projectes de cooperació internacional i la gestió d’activitats culturals i socials.

He viatjat i viscut llargues temporades per Àsia i Amèrica i la suma de les desenes d’experiències en aquest indrets s’ha vist plasmada en els  llibres: 10 rutes per Taixkent (Casa del Llibre, 2017)  una guia de la mil·lenària ciutat de la Ruta de la Seda i capital del nou Uzbekistan, Contes de la Ruta de la Seda (Nova Casa Editorial, 2015) una selecció ben personal de tradicions, contes i llegendes d’Àsia Central, Tibet i Xina, Experiències de viatge (Nova Casa Editorial, 2016) recull de 51 vivències viatgeres,  Mambo Poa (on vaig estar guardonat en el Ier. Concurs de relats de viatges Mikel Essery -2009- per un conjunt de narracions sobre la Ruta de la Seda), El soroll de la Milpa (Ed. Reds, 2004, en el capítol dedicat a les experiències de la revolució zapatista a Chiapas – Mèxic) o La Catosfera Literària (Ed. Cossetània, 2008, amb un relat sobre el Kirguizistan).

També soc coautor del llibre Rompiendo silencios. Desobediencia y lucha en Villa El Rosario (ed. MUPI 2009), una novel·la que recupera un fet històric de El Salvador, la negativa de Francisco Mena Sandoval, oficial de l’exèrcit d’aquest país, a obeir l’ordre d’assassinar a milers de persones en els dies previs a l’inici de la guerra civil que va sacquejar El Salvador durant dotze anys. La seva primera edició fou un èxit de vendes en aquest país d’Amèrica Central.

En els darrers anys compagino la publicació d’articles en revistes de viatges com Lonely Planet Magazine, Altaïr o Fronteras de Papel i l’organització i guia de viatges per Uzbekistan, Kirguizistan, Kazakhstan o altres indrets d’Àsia Central amb una intensa activitat a l’espai virtual i les xarxes socials amb El Bloc dels Viatges o la col·lecció de guies de viatges Amb destinació al Món on  presento la meva visió més personal sobre indrets com Amsterdam, Lisboa o Samarcanda. Per últim, escric regularment a Nàhuat, revista de solidaritat amb El Salvador en la seva secció Descobrint El Salvador, publicació editada tant en català com en castellà. Dirigeixo també el seu suplement cultural Metzti Chikume (Set Llunes).

Podeu saber més dels meus viatges en aquest enllaç…  i de les conferències, articles o presentacions en aquest altre enllaç...