Catàleg i Propers títols


CATÀLEG D’ÀSIA CENTRAL I LA RUTA DE LA SEDA


Han estat publicats aquests llibres i articles dedicats a la Ruta de la Seda i Àsia Central (si us interessa a cada apunt podeu trobar la manera d’adquirir el llibre o la revista):

10 rutes per Taixkent
Descobrint la mil·lenària ciutat
de la Ruta de la Seda
i la capital del nou Uzbekistan

(Casa del Llibre / Tagus -ebook- 2017, 116 pàg.)

COMPRAR

La capital de l’Uzbekistan és la millor porta d’entrada a l’Àsia Central, mil·lenària ciutat cruïlla de caravanes de la Ruta de la Seda que any rere any es va reconstruint i modernitzant.

Per primer cop una guia en català dedicada a Taixkent que ens descobrirà deu interessants rutes per conèixer la ciutat i el seu rostre més desconegut i fascinant, a més de presentar-nos la ciutat vella, l’ànima religiosa, la ciutat dels erudits i poetes, els basars de la Ruta de la Seda, la capital d’un imperi, de la revolució i del nou estat o el cor de la ciutat nova. 

Contes de la Ruta de la Seda
(Nova Casa Editorial, 2015, 78 pàg.)

COMPRAR

Aquest llibre és una selecció ben personal d’aquelles tradicions, contes i llegendes que he conegut durant els anys de viatges per Àsia. Contes que han fet durant segles les delícies d’adults i infants i desperten l’interès per l’espiritualitat, la transcendència, l’aventura i el desconegut.

Un recull fet seguint els ensenyaments mil·lenaris dels mestres sufís que ens aconsellen: “quan hagis de triar un camí, tria el camí del cor”. I així, des del cor, encisat pels descobriments que amaguen els camins de l’Àsia, he volgut mostrar la bellesa i les tradicions mil·lenàries del Tibet, la Xina i l’Àsia Central.

 Experiències de viatges
(Nova Casa Editorial, 2016, 380 pàg.)

COMPRAR

Aquest llibre publicat pel Sant Jordi del 2016 dóna veu a 44 viatgers i bloggers de viatge en un recull de 51 vivències narrades en llengua catalana. Un llibre entès com un diàleg entre viatgers fet a partir d’experiències diverses tant per la destinació com per la forma de viatjar, moure’s, dormir, compartir. Un llibre que anima a conèixer el món i contagia als demés la passió d’aprendre d’altres formes de vida, paisatges i persones.

Artículo Mar de Aral, un cataclismo sin precedentes
Revista Altaïr Caminos de Samarcanda
(Ed. Altaïr, 2012)

COMPRAR

El mes de de maig del 2012 la revista Altaïr va publicar el seu número 77  dedicat a Àsia Central i que va titular amb el suggestiu nom de Camins de Samarcanda. En aquest exemplar vaig tenir el plaer de col·laborar amb altres companys i amics de l’associació Amu Daria com la Núria Borràs, en Germán Aguilar i el Victor Molero que hem intentat transmetre la nostra passió cap a aquest països i especialment cap a l’Uzbekistan. En concret, conjuntament amb Germán Aguilar vaig escriure l’article Mar de Aral, un cataclismo sin precedentes.

A la revista destaquen alguns  articles dedicats a descobris-nos les caravanes que travessen les immensitats d’Àsia Central, opulentes i monumentals ciutats, serralades mítiques, com el Tian Shan o el Pamir, amb cims que ultrapassen els set mil metres d’altitud, rius llegendaris com l’Amu Daria, l’Oxus dels relats clàssics… La regió que envolta Samarcanda és un cau d’històries fascinants, l’epicentre d’un intercanvi d’objectes i idees amb milers d’anys d’antiguitat. Tot un plaer pels sentits…

 


CATÀLEG D’AMÈRICA CENTRAL


Altres llibres de l’autor dedicats a Amèrica Central (si us interessa a cada apunt podeu trobar la manera d’adquirir el llibre):

ROMPIENDO SILENCIOS. DESOBEDIENCIA Y LUCHA EN VILLA EL ROSARIO (Ed. MUPI, 2009, 276 pàg.) COMPRAR

Novel·la històrica que recrea un esdeveniment real. La Força Armada d’El Salvador està desenvolupant a principis d’octubre de l’any 1980 en el departament de Morazán un important operatiu. El més important dels esdevinguts abans de l’inici de la guerra. L’objectiu era l’assassinat d’homes, dones i nens, habitants humils de petites poblacions camperoles. L’ordre a complir és contundent i terrible: a Villa El Rosario, una petita població on s’han reunit buscant refugi milers de persones provinents de cantons i masies properes, no han de quedar supervivents. La vida de totes aquestes persones depèn de complir o no complir aquesta ordre

EL SOROLL DE LA MILPA (Ed. REDS, 2006, 215 pàg. ) COMPRAR
Aquest llibre és un recull de quatre experiències d’organització popular i lluita a Amèrica Central, en concret a Nicaragua, Guatemala, El Salvador i Mèxic. Aquest llibre descriu com la població d’aquests països, en situacions extremes de violència social i política, han establert formes de treball per sobreviure i treballar autònomament. S’expliquen, doncs, els casos de la Comunidad Segundo Montes, les Comunitats Populars de Resistència de la Sierra, el Programa Campesino a Campesino i el Municipi Autònom Zapatista El Trabajo.

 


ARTICLES DE VIATGES D’EDUARD BALSEBRE


Per informació sobre articles podeu consultar aquest enllaç

 


PROPERS TÍTOLS


10 rutas por Tashkent. Descobriendo la milenaria ciudad de la Ruta de la Seda y la capital del nuevo Uzbekistan


Edición en castellano de 10 rutes per Taixkent. Descobrint la mil·lenària ciutat de la Ruta de la Seda i la capital del nou Uzbekistan. La capital de Uzbekistán es la mejor puerta de entrada a Asia Central, milenaria ciudad cruce de caravanas de la Ruta de la Seda que año tras año se va reconstruyendo y modernizando.

Por primera vez una guía en castellano dedicada a Tashkent que nos descubrirá diez interesantes rutas para conocer la ciudad y su rostro más desconocido y fascinante, además de presentarnos la ciudad vieja, el alma religiosa, la ciudad de los eruditos y poetas , los bazares de la Ruta de la Seda, la capital de un imperio, de la revolución y del nuevo estado o el corazón de la ciudad nueva.

Guia de viatgeSAMARCANDA Portadas: 5 rutes per Samarcanda


Dedicada a la ciutat més llegendària de la Ruta de la Seda: Samarcanda. Una ciutat amb un passat gloriós de 2.750 anys d’antiguitat lloat per poetes, lletrats i músics amb epítets com: “Jardí de l’ànima”, “Mirall del món”, “Pedra preciosa de l’Islam”, “Centre de l’Univers”o “Perla d’Orient”.

Aquesta guia ens descobrirà la seva bellesa i els seus secrets mitjançant 5 rutes turístiques que combinen història, tradicions, gastronomia, cultura i espiritualitat.

KHIVA portadaGuia de viatges: 5 rutes per Khivà


Amb aquesta guia en català  ens acostem a una nova ciutat llegendària de la Ruta de la Seda, la mítica Khivà.

L’antiga Coràsmia, capital cultural i arquitectònica del món persa, fou a partir de l’arribada dels uzbeks el centre d’un important khanat que va extendre el seu domini per deserts, llacs i muntanyes. La seva bella i vella ciutadella, Ichon Qala, absolutament fascinant, és un museu a l’aire lliure on es pot passejar envoltat d’altes muralles,  minarets, mesquites i madrasses…

Aquesta guia ens mostrarà la màgia de Khivà en 5 rutes turístiques dedicades a la història, tradicions, gastronomia, cultura i espiritualitat.