Itinerari “Kirguizistan, el país dels nòmades”

KIRGUIZISTAN. El país dels nòmades. 9 dies, en grup organitzat, màxim 12 persones. Mesos de juliol i agost. Resum de l’itinerari.


1er dia. Arribada a Bishkek

Recorregut guiat per Bishkek. PRINCIPALS VISITES: la plaça d’Ala-Too, el monument a Manas, l’estàtua de Lenin, el Parlament, la plaça de la victòria i l’òpera i la societat Filharmònica. Després de l’hora de dinar viatge fins al parc nacional d’Ala Archa.

2on dia. Bishkek – Kyzyl-Oy (200 km / 5 h)

Trasllat al poble de Kyzyl-Oy a través del pas Too-Ashuu (3370 m), que ofereix una vista meravellosa sobre la vall alpina de Suusamyr, envoltada pels cims nevats del Tien Shan.

3er dia. Kyzyl-Oy – Llac Son-Kul (150 km / 5-6h)

Trasllat al llac alpí de Son Kul on travessarem Kara Keche (3180 m) per descansar i allotjar-nos en un campament de iurtes a la vora del llac envoltat de pastures i al peu de les muntanyes. Coneixerem la vida nòmada dels pastors i podrem podrà tastar el refrescant airan (iogurt) o el kumis (la llet d’euga fermentada).

4art dia. Llac Son-Kul – Naryn – Caravanserrall de Tash Rabat (280 km / 5-6 h)

Ruta per paratges espectaculars entre barrancs, llacs i muntanyes nevades per arribar a un dels caravanserralls més emblemàtics de la mil·lenària Ruta de la Seda on farem nit. Aquesta posada de caravanes es troba a més 3.500 metres d’altura i a 90 quilòmetres de l’actual frontera entre Kirguizistan i la Xina s’aixeca el caravanserai perfecte que s’ha mantingut gairebé intacte durant segles i avui es mostra pràcticament inalterat. Estem davant d’un dels monuments més interessants de l’Àsia central.Es considera que en el seu origen va ser un monestir cristià nestorià, cap al segle X, potser també utilitzat per monjos budistes que van viure a la regió abans de la invasió mongol del segle XIII i de l’arribada de l’islam. En tot cas, l’actual estructura sembla perviure des del segle XV.

5è dia. Tash Rabat – Tamga (450 km; 7 h)

Tornarem a la ciutat de Naryn viatjant fins al poble de Kochkorka a través del Pas de Dolon (3030 m), per continuar per la riba sud del llac Issyk Kul per arribar al petit poble de Tamga on fer nit.

6è dia. Tamga – Gorge Djety-Oguz – Karakol (140 km / 6-8 h, incloses parades)

De camí a Karakol arribarem a la Gorge de Jety-Oguz amb les seves famoses roques vermelles, on visitarem també els seu espectacular i místic entorn per arribar al vespre a Karakol, petita ciutat de finals del segle XIX on es va establir un fort rus i fou poblada per dungans i musulmans xinesos que fugien de les lluites a la Xina. Avui en dia destaca tant per la seva mesquita xinesa com per la seva església ortodoxa (tota de fusta sense elements metàl·lics), a més de ser el punt de partida per a escaladors del Tian-Shan.

7è dia. Karakol – Cholpon Ata – Chong-Kemin (350 km / 6-7 h)

Visita a la tomba de Nikolai Prjevalski, el seu monument i el Museu de l’explorador a Pristan Prjevalski, a pocs quilòmetres de la ciutat. Aquest reconegut explorador rus va contribuir significativament al coneixement europeu de l’Àsia Central i va ser el primer europeu a descriure el cavall de Prjevalski, l’únic cavall salvatge que existeix actualment. Posteriorment viatjarem per l’espectacular vall de Chong-Kemin.

 8è dia. Chong-Kemin – Torre Burana – Bishkek (150 km / 4-5 h)

Després de l’esmorzar, ens dirigim cap a Bishkek visitant pel camí les ruïnes de la Torre Burana (un minaret del segle XI de 24 metres d’alt però que antigament va arribar als 46 metres) i les ruïnes del poblat de Balasagun, a prop de la ciutat de Tokmok. Al vespre arribarem a Bishkek on farem un darrer passeig.

9è dia. Bishkek. Trasllat a l’aeroport. Sortida


L’organització tècnica, la formalització de les reserves i l’execució és a càrrec de dues agències de viatges de Barcelona i de Taixkent.  Durant la ruta s’estarà acompanyat de dos guies, un, jo mateix, i un guia acompanyant kirguís de parla castellana.

La ruta inclou el següents serveis: Allotjaments de totes les nits en petits hotels, guests houses o campaments de iurtes, transport en mini-bus (amb aire condicionat) amb xofer durant tot els dies de la ruta (inclòs els dies de l’arribada i de la sortida de l’aeroport internacional de Bishkek), mitjà pensió alimentària en les poblacions i pensió complerta en els campaments de iurtes, entrades, visites i excursions previstes en l’itinerari, assegurança de viatge i anul•lació. No inclou: Vols internacionals, visat d’entrada al Kirguizistan, taxes d’aeroport i d’altres d’entrada i de sortida al país, extres personals i altres serveis no especificats en el preu del viatge.

El preu orientatiu és de 1.450 € per l’any 2022.

Per contractar aquest viatge o rebre més informació em podeu contactar al correu info@viatgealorient.cat